Το SmartVille app έφτασε στην Δράμα

smartville-post-blog-850x550-ianic

Ημερομηνία:

Κατηγορία:


Το SmartVille app έφτασε στην Δράμα

Έφτασε στην Δράμα το SmartVille app, η έξυπνη εφαρμογή για τους καταναλωτές της Δ.Ε.Υ.Α.Δ.!

Η Δ.Ε.Υ.Α. Δράμας, κάνει ένα μεγάλο βήμα προς την ψηφιοποίηση των λειτουργιών και υπηρεσιών της, παρέχοντας στους καταναλωτές της το SmartVille app, την έξυπνη εφαρμογή που σχεδίασε και ανέπτυξε η IANIC, που ενημερώνει τον πολίτη για τις καταναλώσεις του υδρομέτρου του και προσφέρει e-Bill, αυτοματοποιημένες υπηρεσίες και σύγχρονους τρόπους επικοινωνίας.

Η χρήση του SmartVille δεν αφορά αποκλειστικά στους δημότες του Δήμου Δράμας, αλλά και σε όλους τους πολίτες που διατηρούν ενεργή παροχή ύδρευσης στη Δ.Ε.Υ.Α.Δ. Η εφαρμογή παρέχεται δωρεάν για κινητές συσκευές Android και iOS μέσω Google Play και App Store αντίστοιχα, αλλά και σε web εφαρμογή μέσω της ιστοσελίδας my.smartville.gr.

Η διαδικασία εγγραφής είναι πολύ απλή. Μόλις ο χρήστης κατεβάσει την εφαρμογή στη συσκευή του, επιλέγει τη Δ.Ε.Υ.Α. Δράμας από την σχετική λίστα, συμπληρώνει ονοματεπώνυμο, e-mail και αριθμό κινητού και ταυτοποιεί τα στοιχεία του μέσω του TAXISΝet. Η ταυτοποίηση μέσω TAXISΝet επαληθεύει με ασφάλεια τα στοιχεία του χρήστη, ενώ παράλληλα του δίνει πρόσβαση σε όλους τους λογαριασμούς ύδρευσης που διατηρεί στην ίδια ή/και σε άλλη Δ.Ε.Υ.Α. στην Ελλάδα. Έτσι, από ένα μόνο προφίλ μπορεί να παρακολουθεί πολλαπλά υδρόμετρα.

Το SmartVille προσφέρει τρομερή ευελιξία στον χρήστη, καθώς από μία μόνο εφαρμογή μπορεί:

 1. να βλέπει το πλήρες ιστορικό των χρεώσεών του και να εξοφλεί τους λογαριασμούς του ηλεκτρονικά χωρίς εξτρά χρεώσεις, εξοικονομώντας χρόνο κι απολαμβάνοντας τακτικές εκπτώσεις
 2. να ελέγχει τις καταναλώσεις νερού με επισκόπηση σε ημερήσια και μηνιαία βάση
 3. να ενημερώνεται εγκαίρως για διακοπές υδροδότησης στην περιοχή του
 4. να λαμβάνει ειδοποιήσεις για πιθανές διαρροές νερού στην οικία ή την επιχείρησή του και να θέτει όρια κατανάλωσης, σε περίπτωση που το υδρόμετρο είναι ψηφιακό
 5. να υποβάλει αναφορές προβλημάτων υδροδότησης απευθείας στην υπηρεσία με φωτογραφία και θέση στον χάρτη
 6. να υποβάλλει αιτήσεις με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και να ενημερώνεται για την πορεία ολοκλήρωσής τους.

Μέσω της εφαρμογής SmartVille, η Δ.Ε.Υ.Α. Δράμας προσφέρει στον καταναλωτή όχι μόνο ένα καινοτόμο εργαλείο για τον έλεγχο του υδρομέτρου του, αλλά δημιουργεί, ουσιαστικά, ένα σύγχρονο κανάλι άμεσης επικοινωνίας και τον εμπλέκει ενεργά στη βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Η Δ.Ε.Υ.Α. Δράμας εκσυγχρονίζεται, υλοποιώντας με απόλυτη συνέπεια ένα στρατηγικό πλάνο ψηφιοποίησης, το οποίο ξεκίνησε με την προμήθεια κι εγκατάσταση τηλεμετρίας στις κρίσιμες υποδομές της ύδρευσης για τον έλεγχο των υδραυλικών λειτουργικών παραμέτρων και του υδατικού ισοζυγίου των ζωνών υδροδότησης στα υφιστάμενα δίκτυα μεταφοράς και διανομής νερού, και προχώρησε με την αντικατάσταση 8.000 μηχανικών υδρομέτρων με ψηφιακά νέας γενιάς (smart meters), αριθμός που καλύπτει το σύνολο των παροχών της πόλης της Δράμας. Στόχος των δράσεων είναι:

 • η επάρκεια στην ποσότητα και την ποιότητα του προσφερόµενου νερού στον καταναλωτή
 • η συνεχής και αδιάλειπτη λειτουργία και συντήρηση του συστήµατος ύδρευσης
 • ο σχεδιασµός της µελλοντικής ανάπτυξης του υδρευτικού συστήµατος
 • η δραστική µείωση των απωλειών νερού και η βελτιστοποίηση του υδατικού ισοζυγίου
 • η εξοικονόµηση ενέργειας
 • η ελάχιστη οικονοµική επιβάρυνση των καταναλωτών της

Περισσότερες πληροφορίες για το SmartVille μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας στο και στο my.smartville.gr.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο


Σχετικά Άρθρα